אודות הספרייה

הספרייה למדעים מדויקים ולהנדסה ע"ש ניימן | אוניברסיטת ת"א

מבוא
הספרייה למדעים מדויקים ולהנדסה ע"ש ניימן הינה ספריית מחקר והוראה, מיועדת בעיקר לסגל המחקר וההוראה ולסטודנטים בפקולטות למדעים מדויקים ולהנדסה, בנוסף לשירותים הניתנים לקהלים אחרים, בתוך הספרייה ומחוצה לה.
הספרייה נוסדה ב- 1965 בניהולה של תמר הררי ז"ל באולם זמני ומחסן כתבי עת ומאז 1983 נמצאת במשכן הקבע שלה, ע"ש ניימן.

חזון
חזון הספרייה הוא להיות מרכז מידע טכנולוגי מוביל, ומרכז למידה  התורם לקידום המחקר וההוראה, תוך התאמה לשינויים הטכנולוגיים, ובאמצעות שאיפה למצוינות של צוות הספרייה.

מטרה
תמיכה במחקר ובהוראה בשתי הפקולטות, מתן שירותי מידע מקצועיים לקהלי הספרייה: חוקרים מרצים וסטודנטים, שמירה ופיתוח אוספים ממצים, עדכניים ומתקדמים בכל צורה ובכל מדיה המותאמים לצרכי המחקר וההוראה של הפקולטות למדעים מדויקים ולהנדסה.
בניין הספרייה ישמש כמרכז למידה המשלב שרותי ספרייה ממוחשבים , מתקדמים עם שרותי ספרייה מסורתיים.
אתר הספרייה הוא השער הוירטואלי לספרייה האלקטרונית הכוללת את כל מאגרי המידע ואלפי כתבי העת והספרים האלקטרוניים.

יעדים

רכישה, ארגון ושימור אוסף מקיף, מגוון ונגיש העונה על צרכי המחקר וההוראה

נגישות וזמינות המידע

אספקת שירותים ההולמים את דרישות המחקר וההוראה (השאלה, הב"ס וכד')